Horeca

De Bedrijfsadvocaten zijn zeer betrokken bij de Rotterdamse horeca-ondernemers, en toegelegd op de rechtsgebieden waarmee zij te maken hebben. De horeca-ondernemer heeft met vele rechtsgebieden tegelijk te maken. Maar daarvoor heeft hij geen tijd, en soms ook niet de kennis, immers staat hij al van jongs af aan achter de toog. Dat is het goed dat er de Bedrijfsadvocaat is: de horeca-advocaat bij uitstek voor het Rotterdamse. Wij denken mee op de gebieden waar de horeca-ondernemer mee te maken krijgt:

Personeel

Hoe kom je aan goed personeel? Het vinden en aannemen is al lastig genoeg. Maar erger nog: hoe kom je er van af? Niet-functionerend personeel is desastreus voor uw horeca-onderneming. Bedrijfsadvocaat staat u bij, daadkrachtig en met kennis van zaken.

Vergunningen

Problemen met de gemeente over de vergunningen? Verstrekt de gemeente de vergunning niet, of dreigt intrekking ervan? Dat is geen moment om rustig af te wachten of de betreffende gemeente-ambtenaar het licht nog zal zien en alsnog uw kant op komt. Schakel meteen uw Bedrijfsadvocaat in.

Contracten

Met allerlei soorten contracten heeft u te maken. De huurovereenkomst, arbeidsovereenkomsten, en met name ook de contracten met de brouwerij: bijvoorbeeld een afnamecontract of een financieringscontract. Daar kunt u zeker rechtsbijstand bij gebruiken. Want zodra de inkt van uw handtekening opgedroogd is, zit u aan het contract vast. Het beoordelen en onderhandelen erover moet daarom vooraf gebeuren. Bedrijfsadvocaat heeft de ervaring.

Huur van het pand

Een goede relatie met uw huisbaas betekent rust op dat vlak. Maar natuurlijk wel voor zover de huisbaas zijn verplichtingen jegens u nakomt! Als het pand niet voldoet, door bijvoorbeeld een verzwakte vloer, kapot plafond, gebrekkige elektriciteit, dan is het zaak dat uw verhuurder handelend optreedt en de gebreken verhelpt. Zonodig helpt uw Bedrijfsadvocaat hierbij een handje.

Overname of verkoop

Zeker bij overname of verkoop van een horeca-gelegenheid is van groot belang dat u zich deugdelijk juridisch laat bijstaan. Of u nou koper of verkoper bent: wij weten de weg en staan u met raad en daad bij.