Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht
Tijdens een ontmoeting vraagt men vaak wat mijn specialiteit is als advocaat. Ik heb natuurlijk een achtergrond in arbeidsrecht maar ik ben echt gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Meestal zie ik de blik van mijn gesprekspartner dan een beetje glazig worden en hoor ik ze bijna denken – maar wat houdt dat precies in?

In de praktijk
Ondernemingsrecht is een containerbegrip, ik geef het toe. Als ik in een gesprek uitleg dat ik adviseer bij overnames, een bedrijf kopen of verkopen, een samenwerking goed vastleg of een dreigend geschil met een zakenpartner probeer op te lossen, zie ik ze ontspannen. Dat is nog te volgen. En helemaal als ik zeg dat ik contracten nakijk en optimaliseer, maar ook de algemene voorwaarden opstel voor (beginnende) webwinkels of online diensten plus de incasso’s voor mijn rekening neem, worden ze pas echt enthousiast. Want daar hebben ze ook mee te maken, of ze kennen wel iemand die daar ook mee te maken heeft. Het beroep van advocaat blijkt nog altijd uit vooroordelen te bestaan met complexiteit en hoge tarieven als dooddoener en dat vormt voor mij een uitdaging om die weg te nemen.

Ontzorgen
Iedere ondernemer richt zich op zijn core business, of dat nu dienstverlening is of simpelweg producten verkopen. Of dat nu een horeca gelegenheid is of juist een complex chemie bedrijf – de core business is – als het goed is- simpel. Ik vind het belangrijk om de stap te maken dat ik de vertalende partij kan zijn met het wetboek in mijn hand en dat ik kan uitleggen wat kan, mag en werkt. Daar heeft een ondernemer in het steeds veranderende landschap van wetten en mazen geen tijd of know how voor en dat hoeft ook helemaal niet. Wel moet hij blind kunnen vertrouwen op zijn raadsman, dat vind ik een vereiste zodat we vooruit kunnen kijken om het grotere plaatje en de horizon te blijven zien. Het is niet alleen mijn taak om mijn cliënt te ontzorgen van complexe materie, het is ook mijn taak mijn cliënten te behoeden en bij te staan, zowel in goede als in slechte tijden. Hands on, ze bellen me vaak alleen als het vijf voor twaalf is of in paniek. Dan ben ik op mijn scherpst, analyseer ik het probleem, bekijk wat er aan de hand is en wat er niet aan de hand is. Dat maakt mijn werk zo leuk, dat je samen iets opbouwt en de onderneming groeit, met zelfbehoud en vertrouwen.

Never a dull moment
Een onderneming kent vele aspecten: personeel en organisatie, financiële besturing, leveranciers, betalingen en achterstand, samenwerkingsovereenkomsten, handelscontracten, dreigende geschillen en nieuwe investeringen – never a dull moment. Dat is het leuke van ondernemerschap en zo richt ik mijn kantoor ook in. Korte lijnen, pro actief denken, goed op de hoogte zijn, concreet advies – alles om de ondernemer te ontzorgen en procedures tot een goed einde te brengen.

Wat kunnen wij voor u doen?
Speciaal om ondernemers van dienst te zijn, heb ik Bedrijfsadvocaat opgericht. Bedrijfsadvocaat is een onderdeel van Avinci Advocaten en richt zich op ondernemers. Wij begrijpen namelijk dat u niet voor elk akkefietje of advies een dure advocaat of jurist wilt raadplegen en dat de kosten vaak een drempel vormen. Om dat te voorkomen heeft Avinci Bedrijfsadvocaat opgericht zodat iedere ondernemer ten alle tijden een jurist of bedrijfsadvocaat kan raadplegen tegen een fair tarief en die verstand van zaken heeft en ondernemers begrijpt. Met kwaliteit.

Hoe werkt Bedrijfsadvocaat? Heel simpel. Wij maken tegen een laag bedrag een Business Scan van uw zaak zodat we weten waar we over praten en waar eventuele hiaten zitten. U kunt kiezen voor een aantrekkelijk package deal zodat u maandelijks advies kunt inwinnen of u kunt kiezen voor gereduceerde tarieven in het geval als het tot een rechtzaak komt. Uw vaste contactpersoon kent de ins- and outs van uw bedrijf dan al en kan meteen aan de slag zodat u tijd wint en geen geld verliest. Kijk op onze site bij tarieven en special deals.

De voordelen zijn dat uw vaste contact uw bedrijf en branche op voorhand al goed kent zodat u hem kan raadplegen wanneer u er behoefte aan heeft. U kunt kiezen voor speciale package deals of een fair tarief zodat de kosten op voorhand duidelijk zijn.

Kom een keer langs!
Regelmatig deel ik hier via deze blog interessante nieuwtjes op juridisch gebied die belangrijk zijn voor ondernemers – doe er uw voordeel mee of laat u zich inschrijven op onze nieuwsbrief (verschijnt een keer per maand). info@avinci.nl ovv “nieuwsbrief” en u bent op de hoogte van alle juridische wijzigingen. Wilt u eens kennis maken en overleggen hoe we uw bedrijf van dienst kunnen zijn? Kom dan gerust eens langs op ons kantoor op het hoekje aan de Maasboulevard / Oude Haven in Rotterdam voor een open gesprek. We heten u van harte welkom!

Arthur Hansen

Ondernemingsrecht